Angela Merkel avertizează țările care nu respectă cotele de atribuire a dreptului de azil în UE

163
1
Angela Merkel avertizează țările care nu respectă cotele de atribuire a dreptului de azil în UE - angela-1505044905.jpg

Articole recomandate

Țările care nu respectă cotele de atribuire a dreptului de azil în Uniunea Europeană ar putea fi lipsite de ajutoare în alte domenii, a avertizat, ieri, cancelarul german Angela Merkel, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres.

"Dacă nu există solidaritate cu privire la migrație, nu poate exista nicio solidaritate în alte domenii, iar acest lucru ar putea fi amar pentru coeziunea europeană", a declarat Angela Merkel ziarului Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Remarcile sale sună ca un avertisment pentru unele țări din Europa de Est, care beneficiază de miliarde de euro ca membri ai UE.

Din 2015, Germania a primit peste un milion de solicitanți de azil, mulți dintre ei sirieni, irakieni sau afgani fugind de conflicte și persecuții, ceea ce a făcut ca Angela Merkel să primească laude la nivel internațional, dar și să fie vizată de acuzații xenofobe.

În timp ce închiderea granițelor din Balcani și acordul UE-Turcia privind întoarcerea migranților au redus numărul lor de sosiri în Germania, popularitatea Angelei Merkel este în creștere. Partidul său, CDU, este creditat cu 37-40% din voturi, fiind considerat favorit pentru alegerile legislative din 24 septembrie.

v v v

Unele guverne din Europa de Est au criticat mecanismul obligatoriu al cotelor de refugiați adoptat de Uniunea Europeană. Prim-ministrul maghiar Viktor Orban a denunțat, joi, "violența" mecanismului de cote obligatorii de primire a refugiaților adoptat de UE.

Miercuri, guvernul maghiar a denunțat decizia "iresponsabilă" a justiției europene, care a respins plângerile Ungariei și Slovaciei împotriva acestui mecanism de cote obligatorii de refugiați.

Planul european prevede repartizarea a până la 160.000 de persoane în doi ani din Italia și Grecia către alte țări din UE, cu criterii de eligibilitate restrictive, referindu-se la solicitanții care au practic șanse sigure să obțină dreptul de azil, precum sirienii și eritreenii. 

Comentează știrea

Liviu Burebista
15 septembrie 2017
UE = Noua Uniune Sovietica

Merkel sa faca bine sa-i primeasca la ea in Germania, pe asa zisi "emigranti",pt ca ea ia chemat in Europa. De cand a ajuns individa asta scarboasa , sa hotarasca pt tot continentul european? Cine mama dracului i-i da ei dreptul sa spuna "tu ei atatia teroristi musulmani , iar tu iei atati". Sa -i ia pe toti in Germania, daca tot vrea sa transforme Germania in Republica Islamica, si sa ne lase pe noi in pace. Romanii si Romania nu vrea musulmani fanatici pe teritoriul ei.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7539 secunde