Angela Merkel: "După Brexit, Londra va fi un nou concurent la porțile UE"

210
Angela Merkel:

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că, după Brexit, Marea Britanie va deveni un nou concurent la porțile Uniunii Europene, care se va vedea constrânsă din acel moment să fie și mai competitivă, relatează AFP. 


"Marea Britanie se va transforma într-un nou concurent în fața porților Europei. Uniunea Europeană se va confrunta și mai mult cu provocarea de a fi competitivă și de a-și asuma responsabilitatea geopolitică", a afirmat Angela Merkel într-un discurs în fața reprezentanților industriei din țara sa. 


Olanda și Franța au insistat, marți, asupra necesității de a împiedica orice concurență neloială din exteriorul UE folosind frontiera între cele două Irlande pentru că Londra nu va introduce controalele necesare. 


Între timp, statele UE privesc un optimism moderat posibilitatea de a ajunge la un divorț amiabil cu Londra, întrucât pare dificil de încheiat un acord care să poată fi validat la summitul UE de joi și vineri. 


Potrivit prim-ministrului finlandez Antti Rinne, a cărui țară exercită președinția semestrială a Consiliului UE, negocierile ar putea continua după summitul european.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8395 secunde