Angela Merkel exclude participarea Germaniei la o eventuală operațiune militară împotriva Damascului

98
Angela Merkel exclude participarea Germaniei la o eventuală operațiune militară împotriva Damascului - merkel-1523539704.jpg

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că este 'evident' că regimul sirian încă mai dispune de un arsenal de arme chimice după atacul imputat Damascului asupra unei zone controlate de rebeli, însă a exclus pentru moment participarea Germaniei la o eventuală operațiune militară împotriva regimului lui Bachar al-Assad, relatează Agerpres.ro.


'Acum trebuie să recunoaștem că este evident faptul că distrugerea (armelor chimice siriene) nu a fost completă', a declarat Merkel într-o conferință de presă la Berlin.


Cu toate acestea, Germania dorește să se asigure că 'toate eforturile sunt depuse pentru a arăta că acest atac cu arme chimice este inacceptabil', a mai spus Angela Merkel.


Fără acordul Bundestagului (camera inferioară a parlamentului german), nicio operațiune a armatei germane în străinătate nu poate avea loc. Germania a desfășurat avioane de recunoaștere și de realimentare deasupra Siriei și Irakului, însă numai ca parte a coaliției internaționale care luptă împotriva grupurilor jihadiste.


Germania a jucat un rol central în distrugerea arsenalului chimic declarat de Damasc după un atac cu arme chimice în care au fost ucise sute de persoane în regiunea Ghouta Orientală, la est de Damasc, în august 2013.


Declarațiile Angelei Merkel survin la scurt timp după ce președintele francez Emmanuel Macron a afirmat că Franța are dovada că guvernul sirian a folosit arme chimice săptămâna trecută în orașul rebel Douma, în care peste 40 de persoane au fost ucise.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9011 secunde