Angela Merkel prevede controverse la summitul G7, între SUA și partenerii săi

137
Angela Merkel prevede controverse la summitul G7, între SUA și partenerii săi - angela-1528378764.jpg

Articole recomandate

Cancelarul federal german Angela Merkel a atenționat că se așteaptă la controverse în timpul summitului G7 care va avea loc în Canada, vineri și sâmbătă, într-un context marcat de numeroase diferende între Washington și partenerii săi, informează AFP. 


"Avem o problemă serioasă cu acordurile multilaterale și de aceea ne vom confrunta cu controverse", în special asupra "comerțului internațional, protecției climatului și politicilor de dezvoltare și externă", a afirmat Merkel, enumerând "numeroasele diferențe" care îi opun pe europeni și Statele Unite, în cadrul unei sesiuni de întrebări de actualitate cu deputații. 


Aceste divergențe sunt flagrante în special asupra acordului privind programul nuclear iranian, din care președintele american Donald Trump a retras recent unilateral SUA, sau asupra deciziei de a impune taxe grele asupra importurilor de aluminiu și de oțel tuturor membrilor G7, altfel aliați. 


Angela Merkel va profita de acest summit pentru a avea întrevederi bilaterale inclusiv cu noul șef al guvernului italian, Giuseppe Conte, cu care relația se anunță complicată, și cu președintele francez Emmanuel Macron. Acesta din urmă a declarat deja că summitul va da loc unor negocieri "complicate de poziția americană".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4183 secunde