Anglia a avut parte în 2022 de cea mai călduroasă vară din istoria măsurătorilor meteorologice

52
Anglia a avut parte în 2022 de cea mai călduroasă vară din istoria măsurătorilor meteorologice - angliacalduraa-1662133928.jpg

Articole de la același autor

Anglia a avut parte în 2022 de cea mai călduroasă vară din istoria măsurătorilor sale meteorologice, la egalitate cu vara din 2018, prin prisma temperaturii medii, au anunţat serviciile meteorologice britanice, informează AFP.


Temperatura medie a atins valoarea de 17,1 grade Celsius în timpul celor trei luni de vară (iunie, iulie şi august), care ţine cont şi de temperaturile nocturne, iar anumite regiuni au înregistrat mai puţin de 50% din cantitatea lor obişnuită de precipitaţii, au precizat specialiştii de la Met Office pe baza datelor provizorii. La nivelul întregii Marii Britanii, vara din 2022 a ocupat locul al patrulea în clasamentul celor mai călduroase veri din istoria măsurătorilor meteorologice.


„Patru dintre cele mai călduroase cinci veri înregistrate în Anglia s-au produs după 2003, efectele schimbărilor climatice induse de activităţile umane făcându-se resimţite în temperaturile estivale din Anglia”, au adăugat specialiştii de la Met Office.

În iulie 2022, temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius pentru prima dată în Regatul Unit de la începutul măsurătorilor meteorologice, aceasta fiind totodată luna cea mai secetoasă înregistrată vreodată în numeroase zone din sudul şi din estul Angliei, obligându-le pe autorităţi să adopte restricţii privind utilizarea apei în anumite regiuni ale ţării.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4257 secunde