Annie Ernaux i-a adus un omagiu lui Albert Camus la primirea Premiului Nobel pentru Literatură

73
Annie Ernaux i-a adus un omagiu lui Albert Camus la primirea Premiului Nobel pentru Literatură - scriitoarefranceza-1670853572.jpg

Articole de la același autor

Scriitoarea franceză Annie Ernaux i-a adus un omagiu gigantului literar Albert Camus după ce a primit Premiul Nobel pentru Literatură la Stockholm, la 65 de ani după autorul romanului „Străinul”, informează AFP.

În timpul discursului de acceptare a premiului la marele banchet care îi sărbătoreşte pe laureaţii din 2022 în capitala suedeză, scriitoarea în vârstă de 82 de ani şi-a exprimat recunoştinţa de a fi inclusă în palmares alături de Camus, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1957.


„Faptul că mă aflu aici, 65 de ani mai târziu, mă lasă cu un profund sentiment de uimire şi recunoştinţă”, a declarat Annie Ernaux în faţa celor 2.000 de invitaţi reuniţi la Primăria din Stockholm.


„Uimirea în faţa misterului pe care îl reprezintă un drum în viaţă şi o căutare riscantă şi solitară a scrisului. Recunoştinţă pentru că mi-aţi permis să mă alătur lui Camus şi acelor scriitori dispăruţi sau contemporani pe care îi admir”, a adăugat ea.

Ernaux, prima franţuzoaică ce a primit Nobelul după 15 bărbaţi francezi, i-a salutat, de asemenea, „pe cei care nu sunt aici, acei bărbaţi şi femei care au găsit uneori în cărţile mele motive să trăiască şi să lupte, să se simtă mai mândri“.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4803 secunde