ANPC: Nouă alertă privind măști de protecție neconforme pentru copii

846
ANPC: Nouă alertă privind măști de protecție neconforme pentru copii - 1-1613124777.jpg
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a anunțat vineri că România a emis o nouă alertă prin sistemul RAPEX cu privire la măști neconforme de protecție pentru copii, potrivit Digi24.


„Alertă transmisă de România prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX) pentru produsul mască de protecție nemedicală, de unică folosință, cu 3 straturi pentru copii”, a anunțat vineri ANPC.


Conform informării trimise, produsul marca Disposable Children’s Mask, cu dimensiuni de 175/95 milimetri prezintă riscuri pentru sănătate.


„Produsul promovează un potențial de protecție împotriva particulelor virale, dar capacitatea sa de filtrare nu a fost certificată ca atare de către organismul european relevant. Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele de sănătate și siguranță și, prin urmare, poate să nu fie protejat în mod adecvat dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare”, au transmis reprezentanții ANPC:


Potrivit acestora, produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și cu standardul european relevant EN 149.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4201 secunde