Antony Blinken va ține un discurs major despre viitorul relației dintre SUA și China

67
Antony Blinken va ține un discurs major despre viitorul relației dintre SUA și China - blinkendiscurs-1653489148.jpg

Articole de la același autor

Secretarul de stat american, Antony Blinken, va ține joi un discurs foarte important despre China, a anunţat marţi Departamentul de Stat, la o zi după ce preşedintele Joe Biden a promis să apere Taiwanul.

Discursul secretarului de stat era prevăzut inițial înainte de vizita preşedintelui american în Coreea de Sud şi Japonia, dar l-a amânat după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19.


Acest discurs, care urmează să aibă loc într-o universitate din Washington, trebuie să stabilească în mod clar poziţia Statelor Unite faţă de China, principalul său rival din Asia, au spus colaboratori ai lui Antony Blinken, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Luni, aflat în vizită în Japonia, preşedintele american Joe Biden a părut să se demarce de anii de ambiguitate strategică, afirmând că SUA va apăra militar Taiwanul dacă China va invada insula.

El şi responsabili ai administraţiei sale au dat asigurări de atunci că poziţia americană în acest domeniu nu s-a schimbat. „Politica nu s-a schimbat deloc”, a declarat el marţi la Tokyo.


De mai multe decenii, ambiguitatea strategică americană faţă de Taiwan a constat în a recunoaşte diplomatic doar China continentală, angajându-se totodată să ofere insulei autonome mijloacele militare pentru a se apăra în caz de invazie, dar fără să promită explicit o intervenţie americană.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3716 secunde