Anunț de angajare ce exclude evreii. Companie franceză, acuzată de discriminare

154
Anunț de angajare ce exclude evreii. Companie franceză, acuzată de discriminare - paris-1422966863.jpg

Articole recomandate

O companie pariziană a generat un val de idignare în Franța după publicarea unui anunț de angajare care enumeră, printre condiții, că ar prefera o persoană care să nu aparțină comunității evreiești, relatează Le Point, în ediția electronică de marți. 


Compania de grafică NSL Studio din Paris a publicat luni un anunț de angajare în care precizează, în detaliu, "profilul căutat", exprimându-și intenția de a recruta o persoană "riguroasă", "motivată", care "să poată lucra în echipă" și care, "dacă este posibil, să nu fie evreu/evreică".


O tânără aflată în căutarea unui loc de muncă a găsit anunțul și, siderată, l-a difuzat în cursul după-amiezii pe Twitter pentru a denunța conținutul. Informația a fost preluată de revista Les Inrocks.

Contactată de săptămânal, NSL Studio și-a asumat publicarea acestui anunț. "Am făcut această remarcă din cauza programului, de lucru suntem un studio care nu ține cont de ore, care lucrează uneori în momente de vârf. Prin urmare, nu vrem pe cineva care să țină cont de chestiuni culturale și religioase", a explicat compania, asigurând că nu a avut intenția de a discrimina.

După câteva minute, site-ul Graphic-Jobs, pe care a fost publicat anunțul, l-a retras și și-a prezentat scuze pe Twitter în fața utilizatorilor săi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4704 secunde