Anunț de ultim moment despre avionul Boeing doborât deasupra Ucrainei în urmă cu un an

236
1
Anunț de ultim moment despre avionul Boeing doborât deasupra Ucrainei în urmă cu un an - mh17180400600-1437200971.jpg

Articole recomandate

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Samantha Power, a cerut vineri ca responsabilii prăbușirii avionului Boeing al companiei Malaysia Airlines, doborât deasupra estului Ucrainei în urmă cu un an, "să dea socoteală".

Într-un comunicat, citat de AFP, Samantha Power afirmă că Statele Unite "nu vor avea liniște" până când "nu li se va face dreptate" rudelor victimelor zborului MH-17, relatează Agerpres. (sic!)

Ea se referă la o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU adoptată imediat după prăbușire, inclusiv cu sprijinul Rusiei, care cere ca autorii să fie aduși în fața justiției.

Dar ambasadoarea nu se referă în mod explicit la crearea unui tribunal internațional pentru a face acest lucru.

Malaezia și Olanda au lansat ideea unui astfel de tribunal ce ar fi mandatat de ONU și au făcut să circule un proiect de rezoluție în acest sens în Consiliul de Securitate, amintește France Presse.

Londra a reafirmat vineri că sprijină această inițiativă, dar Rusia, care dispune de drept de veto în Consiliu, se opune.

Toți cei 298 de pasageri și membri ai echipajului au murit când avionul ce efectua un zbor între Amsterdam și Kuala Lumpur a fost doborât, în timpul uneia dintre cele mai violente faze de ostilități între forțele ucrainene și separatiștii proruși în estul Ucrainei.

Kievul și occidentalii suspectează că separatiștii au folosit o rachetă sol-aer BUK furnizată de Rusia pentru a doborî aparatul civil, crezând că trag într-un aparat militar ucrainean.

Moscova neagă orice implicare și acuză armata ucraineană.

Olanda, de unde erau originari majoritatea pasagerilor, și alte țări au adus un omagiu victimelor vineri, scrie realitatea.net.

Comentează știrea

costy
18 iulie 2015
afaceri

Merita testat! De ce merita sa testezi si tu acest sistem prin care sa ajungi mai usor la castiguri suplimentare? Pentru ca activitatea e foarte simpla, o desfasori in timpul liber si nu ai nicio obligatie. Nici macar nu trebuie sa recrutezi oameni. Totul e mai usor decat crezi! Iti trimit mai multe informatii dupa ce imi ceri detalii la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Iulie 2015
Stire din Actual : Fără precedent în istoria Italiei!
Sâmbătă, 18 Iulie 2015
Stire din Actual : CUTREMUR de 6,9 GRADE!
Sâmbătă, 18 Iulie 2015
Stire din Actual : GUVERNUL GREC A FOST REMANIAT!
Pagina a fost generata in 1.358 secunde