Anunțul care cutremură lumea. Agenţia Atomică a pierdut sistemele care monitorizează centrala Cernobîl

396
Anunțul care cutremură lumea. Agenţia Atomică a pierdut sistemele care monitorizează centrala Cernobîl - ndamagfzad04mthhmdgwmjc4y2zlywy4-1646809807.jpg
Sistemele care monitorizează materialul nuclear la instalaţiile de deşeuri radioactive de la centrala nucleară dezafectată de la Cernobîl, din Ucraina, care au fost capturate de forţele ruse luna trecută, au încetat să mai transmită date către Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), a anunţat azi agenţia nucleară a ONU, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

„Directorul general a indicat că transmisia de date la distanţă de la sistemele automatizate de monitorizare instalate la centrala nucleară de la Cernobîl a fost pierdută”, a anunţat într-un comunicat AIEA. Fosta centrală de la Cernobîl este locul celui mai grav accident nuclear din istorie în 1986.

Statele Unite au indicat marţi că o nouă coloană rusă înaintează spre Kiev dinspre nord-estul capitalei ucrainene, în timp ce principala coloană a forţelor Moscovei care vine din nord stagnează de câteva zile, relatează AFP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5187 secunde