Anunțul companiei aeriene Lufthansa. A suspendat toate cursele

169
Anunțul companiei aeriene Lufthansa. A suspendat toate cursele - lufthansaanunt-1464527546.jpg

Articole recomandate

Compania aeriană germană Lufthansa a anunțat că va suspenda zborurile spre Venezuela începând cu data de 18 iunie, pe o perioadă nedeterminată, pe fondul instabiltății economice cu care se confruntă țara, declanșată de scăderea prețului petrolului, principala sursă de venit a țării.

Lufthansa a mai specificat că, din cauza inflației crescute și a controalelor stricte de convertire monetară, filialelor din Venezuela ale companiilor aeriene le este imposibil să-și convertească încasările (obținute în bolivari - moneda națională a Venezuelei) în dolari și să le trimită sediilor centrale, relatează BBC News online.

Venezuela se confruntă cu o criză economică dură, după ce prețul petrolului a înregistrat o scădere foarte mare, fiind principala sursă de venit a țării. În aceste condiții, inflația a ajuns la peste 400%, ducând la o lipsă acută de alimente și bunuri de consum de bază.

Într-un comunicat emis, compania a anunțat că "vom fi nevoiți să suspendăm cursele dintre Caracas și Frankfurt începând cu 18 iunie".

Lufthasa a specificat și că cererea pentru zboruri internaționale spre Vene-zuela a scăzut în 2015 și în primul sfert al acestui an. Cu toate acestea, a preci-zat că zborurile pe această rută vor fi reluate în viitorul apropiat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 07 Decembrie 2015
Stire din Actual : Alegeri istorice în Venezuela
Sâmbătă, 11 Aprilie 2015
Stire din Actual : Compania Lufthansa, atacată cibernetic
Marţi, 10 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Greva Lufthansa continuă!
Pagina a fost generata in 1.5905 secunde