Anunțul dramatic al lui Erdogan: "Am ajuns la finalul jocului"

623
2
Anunțul dramatic al lui Erdogan:

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut Uniunii Europene să se pronunțe în mod clar pentru sau împotriva aderării Turciei la blocul comunitar european, afirmând că este "finalul jocului" într-un discurs rostit în fața Parlamentului la Ankara, relatează AFP. "Am ajuns la finalul jocului", a afirmat președintele turc la deschiderea sesiunii parlamentare. "Nu există niciun obstacol pentru ca Turcia să devină o țară membră dacă UE dorește acest lucru, suntem pregătiți pentru aceasta", a spus președintele turc. "Depinde de ei să vadă dacă doresc să continue cu sau fără Turcia", a adăugat el. 


"Faptul că ne lasă în fața ușii de 53 de ani arată intențiile lor față de noi", a apreciat președintele turc, cerând țărilor membre UE să-și precizeze intențiile. 


În contextul în care procesul de aderare la UE a fost inițiat la începutul anilor ’60 și negocierile au început formal în 2005, "atitudinea Europei este aceea a cuiva care nu dorește să-și onoreze promisiunea făcută Turciei", a subliniat președintele turc. 


"Turcia și-a respectat întotdeauna angajamentele față de Europa", a subliniat Erdogan, care a amintit că obligativitatea vizelor impusă cetățenilor turci care doresc să se deplaseze în UE urmează să fie ridicată în octombrie, o "lună care va fi foarte importantă" pentru relațiile Turciei cu europenii, a precizat președintele turc.


Comentează știrea

Papu
3 octombrie 2016
Puterea tâmpește

Moșule te-ai gândit măcar o secundă ce se va întâmpla cu tine când vei pierde puterea ?. Ai atâtea exemple în jurul Turciei, începând cu dictatorul Ceaușescu și terminând cu Gadafi, ca să nu mai amintesc și alți dictatori care au sfârșit tragic. Nu ai unde să fugi că pământul e rotund și ai să ajungi de unde ai plecat.

DODO
3 octombrie 2016
degeaba !

tot apucaturi feudale aveti

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1399 secunde