Anunțul lui Barack Obama. Ce se va întâmpla cu închisoarea Guantanamo

140
Anunțul lui Barack Obama. Ce se va întâmpla cu închisoarea Guantanamo - barack1449395400-1450510468.jpg

Articole recomandate

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a reafirmat vineri că dorește să lucreze împreună cu Congresul pentru a închide închisoarea Guantanamo, una din marile promisiuni ale primei sale campanii prezidențiale, scrie AFP.



"Guantanamo continuă să fie unul din principalele puncte de atracție pentru recrutarea jihadiștilor", a declarat Barack Obama, în cursul conferinței de presă desfășurate la Casa Albă cu ocazia sfârșitului de an, lăsând ușa deschisă unei eventuale decizii de închidere prin decret prezidențial.

"Supraveghem internetul. Vedem că Guantanamo a fost utilizată pentru a crea o mitologie conform căreia America se află în război cu islamul", a continuat președintele SUA.

La sfârșitul lunii noiembrie, Barack Obama s-a resemnat să semneze marea lege a apărării pentru 2016 care reînnoiește interdicția de a închide Guantanamo.

Casa Albă continuă, totuși, să lucreze asupra unui nou plan — anunțat de multă vreme — pentru a închide această închisoare, înființată în urmă cu 13 ani pe insula Cuba pe fondul atentatelor de la 11 septembrie 2001, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9519 secunde