Anvelopele all seasons nu mai sunt bune iarna. Șoferii riscă amenzi

523
Anvelopele all seasons nu mai sunt bune iarna. Șoferii riscă amenzi - anvelope-1633710016.jpg

Articole de la același autor

Șoferi, pregătiți-vă pentru o cheltuială în plus! Anvelopele pentru toate anotimpurile nu mai sunt bune iarna. Registrul Auto Român anunță că acestea nu sunt omologate pentru sezonul rece. Prin urmare, cei care nu își vor schimba cauciucurile cu unele speciale pentru zăpadă riscă amenzi.


Șoferii sunt obligați să renunțe iarna la cauciucurile all seasons și să le folosească pe cele potrivite anotimpului rece, avertizează Registrul Auto Român.

Potrivit Antena3.ro, autoturismele trebuie dotate cu anvelope care să aibă inscripționate literele M și S. M de la ”mud”, noroi, și S de la ”snow”, zăpadă.

Majoritatea conducătorilor auto optează, din motive economice sau pentru că nu folosesc mult mașina, pentru anvelope all seasons, adică bune pentru toate anotimpurile.


”Partea de manevrabilitate, de stabilitate a unei anvelope de iarnă este mult mai mare decât a unei anvelope all seasons”, spune un specialist.

Amenzile pentru șoferii care nu sunt informați și nu respectă legislația în vigoare sunt cuprinse între 9 și 20 de puncte de amendă. Altfel spus, între 1.305 și 2.900 de lei.

Conform Codului Rutier, anvelopele de iarnă sunt obligatorii în momentul apariției zăpezii, a poleiului și a înghețului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0285 secunde