APAR PRIMELE REACȚII ale Europei la planul Greciei

169
APAR PRIMELE REACȚII ale Europei la planul Greciei - image-1436519894.jpg

Articole recomandate

Grecia a înaintat Europei un plan surprinzător de reforme în schimbul unui împrumut de 53,5 miliarde euro pe 3 ani. Măsurile pe care Guvernul de la Atena și le asumă sunt chiar mai dure decât cele solicitate de creditori, pe care grecii le-au respins categoric la referendum.

Președintele Franței, Francois Hollande a declarat, în această dimineață, că propunerile Greciei sunt "serioase și credibile" și a adăugat că asta arată că Atena este decisă să rămână în zona euro, informează The Guardian.

De asemenea, Guvernul francez îndeamnă celelalte state din zona euro să accepte planul de măsuri propus de Executivul grec. Ministrul Economiei din Franța, Emmanuel Macron a precizat că s-au făcut pași mari în ultimele zile și s-a arătat foarte otimist cu privire la ajungerea la un acord.

Și ministrul Afacerilor europene din executivul de la Paris a descris propunerile Greciei ca fiind "serioase, credibile și clare".

Nu e de mirare că oficialii de la Paris se grăbesc să sară în favoarea ofertei depuse de Guvernul Alexis Tsipras dat fiind că experții francezi s-au dus special la Atena zilele acestea ca să dea o mână de ajutor la.redactarea planului de reforme, scrie realitatea.net.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Iulie 2015
Stire din Actual : Zi importantă pentru Grecia
Miercuri, 08 Iulie 2015
Stire din Economie : Salarii mărite din august
Pagina a fost generata in 0.4584 secunde