Apel lansat de ONU: "Este cea mai gravă criză umanitară din lume"

148
Apel lansat de ONU:

Articole recomandate

Un înalt responsabil al ONU a lansat, ieri, la Amman, un nou apel comunității internaționale pentru a-și continua angajamentul în conflictul din Yemen, făcând apel la solidaritate pentru a pune astfel capăt celei mai grave crize umanitare din lume.


"Din păcate, este cea mai gravă criză umanitară din lume și, în anumite privințe, ea se agravează pentru că ostilitățile și luptele continuă și pentru că situația a 20 de milioane (de persoane), adică mai mult de două treimi din cetățenii yemeniți, au nevoie de ajutor umanitar", a declarat pentru AFP Achim Steiner, administratorul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).


Steiner a făcut aceste declarații în capitala Iordaniei, după prima vizită întreprinsă în Yemen de la preluarea funcției în 2017. Oficialul a afirmat că ONU a colectat mai puțin de 36% din sumele promise în cadrul conferinței de la Geneva, care a avut loc la începutul anului 2019.


Promisiuni de contribuții în valoare de aproximativ 2.6 miliarde de dolari au fost anunțate în cadrul acestei conferințe, în condițiile în care ONU a solicitat contribuții care să depășească 4 miliarde de dolari, ceea ce ar permite agențiilor ONU să vină în ajutorul populației yemenite puternic afectate de război.


"Ne confruntăm la ora actuală cu perspectiva reducerii rațiilor și a programelor (de asistență) care vor afecta milioane de persoane", a atras atenția Steiner.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5058 secunde