Aproape 17.000 de ruşi au trecut frontiera în Finlanda, în week-end

118
Aproape 17.000 de ruşi au trecut frontiera în Finlanda, în week-end - aproape-1664198496.jpg

Articole recomandate

Aproape 17.000 de ruşi au trecut frontiera în Finlanda pe parcursul week-end-ului, cu 80% mai mulţi comparativ cu o săptămână mai devreme, au anunţat, luni, autorităţile finlandeze, în condiţiile în care fluxul de intrări continuă după anunţul de mobilizare generală din Rusia, relatează agenţia Reuters.

Traficul de la frontieră s-a mai calmat în oarecare măsură luni, rămânând însă mai ridicat decât în săptămânile anterioare, a declarat căpitanul Taneli Repo, din cadrul autorităţii finlandeze pentru graniţa sud-estică.

„Cozile sunt în continuare ceva mai lungi decât erau de obicei de la începutul pandemiei”, a menţionat acesta.

Anunţul de miercurea trecută al Rusiei privind prima mobilizare publică de după Al Doilea Război Mondial, pentru a-şi întări poziţia precară în războiul din Ucraina, a declanşat o goană spre graniţe, arestarea de manifestanţi şi nelinişte în rândul populaţiei.

Tineri ruşi au declarat agenţiei Reuters, săptămâna trecută, după trecerea graniţei în Finlanda la Vaalimaa, la circa trei ore de mers cu maşina de Sankt Petersburg, al doilea cel mai mare oraş rus, că au plecat de teama de a fi luaţi la război.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8642 secunde