Aproximativ 2.500 de foci caspice, găsite moarte în Daghestan

71
Aproximativ 2.500 de foci caspice, găsite moarte în Daghestan - focicaspice-1670252062.jpg
Aproximativ 2.500 de foci moarte au eşuat la malul Mării Caspice în republica autonomă Daghestan din Federaţia Rusă, informează dpa.


Autorităţile ruse au declarat că au fost descoperite până la 2.500 de cadavre în mai multe locuri şi în apropiere de Makhachkala, capitala de coastă a Daghestanului, din Caucazul de Nord.

Sâmbătă se afirma că ar fi aproximativ 700 de foci moarte, iar autorităţile au publicat înregistrări video şi fotografii. Cauza morţii acestor animale protejate a fost iniţial neclară.


Investigaţiile erau în curs de desfăşurare, autorităţile estimând că numărul cadavrelor ar putea creşte.

„Aceasta este cea mai mare mortalitate în masă a focilor caspice din ultimii zece ani. Motivele vor fi stabilite în urma efectuării testelor de laborator pentru materialul patologic al animalelor moarte”, au declarat autorităţile, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

Foca caspică este o specie pe cale de dispariţie şi se află sub protecţie specială. Populaţia sa a scăzut cu aproximativ 90% în ultimii 100 de ani, potrivit activiştilor pentru drepturile animalelor.

Poluarea este în creştere în Marea Caspică, de unde se extrage petrol. Potrivit experţilor, animalele mor din cauza scurgerilor de petrol, a braconajului şi a pescuitului excesiv.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5178 secunde