Aproximativ 5,5 miliarde de euro au fost strânse pentru victimele seismului din Turcia

165
Aproximativ 5,5 miliarde de euro au fost strânse pentru victimele seismului din Turcia - cutremurturcia1scaled-1676538887.jpg

Articole de la același autor

În cadrul unui program special, la care au participat sute de posturi de radio şi de televiziune din Turcia şi din alte ţări, s-au strâns 5,5 miliarde de euro pentru victimele seismului din 6 februarie care a făcut peste 40.000 de morţi în această ţară şi în Siria vecină, transmite joi EFE, citată de Agerpres.

Cu denumirea ''Turcia, o inimă'', programul a fost inaugurat miercuri seara de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi s-a prelungit pe o durată de şapte ore. ''Obiectivul nostru este să începem ca, timp de un an, în locul fiecărui edificiu distrus, să punem la dispoziţie locuinţe care să poată fi locuite în siguranţă şi paşnic'', a asigurat şeful statului turc.

Mii de clădiri au fost distruse şi 50.000 au suferit pagube serioase din cauza celor două cutremure, de magnitudine 7,7 şi 7,6 pe scara momentului, din 6 februarie, şi prin urmare trebuie demolate imediat.

Erdogan a dat asigurări marţi că 98% dintre clădirile care s-au dărâmat au fost construite înainte de 1999, cu toate că reprezentanţi ai Colegiului Arhitecţilor au declarat că însuşi preşedintele turc a fost cel care a dat ordin să fie trecute în legalitate zeci de mii de construcţii ridicate fără licenţă, ca parte a strategiei sale electorale din 2018.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4722 secunde