Arabia Saudită: La conferința despre drepturile femeilor au participat doar bărbați

134
1
Arabia Saudită: La conferința despre drepturile femeilor au participat doar bărbați - arabi-1423066306.jpg

Articole recomandate

În Arabia Saudită a avut loc o conferință pe tema "femeile în societate", organizată de universitatea Quassim. Anul trecut, la această conferință au participat reprezentanți din 15 țări.

O fotografie a atras însă atenția asupra evenimentului, ridicând întrebări. Motivul: la conferință nu a luat parte nici măcar o singură femeie, scrie Wikistrike.

Fotografia înfățișează bărbați musulmani care poartă vălul tradițional și un singur occidental într-o cămașă în carouri iese în evidență în tot tabloul.

Poliția religioasă condusă de Sharia a impus noi interdicții pentru femei precum: mersul cu motocicleta sau bicicleta este permis doar dacă poartă un voal care acoperă întregul corp și dacă sunt însoțite de o rudă de sex masculin.

Astăzi, femeilor saudite le este interzis să călătorească în străinătate fără un membru de sex masculin, iar tutorele trebuie să semneze o hârtie la aeroport, potrivit B1.ro.

În noiembrie 2012, s-a constatat că autoritățile saudite monitorizează femeile prin SMS pentru a le urmări și îi informează pe soții acestora unde se află.

În 2011, femeile au primit dreptul de a vota și de a candida la alegerile municipale din 2015.

Totuși, conform fotografiei de la conferința pe tema drepturilor femeilor arată că evoluția femeii este foarte lentă în Arabia Saudită.

Comentează știrea

floko
4 februarie 2015
job partime

Job PAR-TIME OPERATOR PC Cautam persoane care sa se alature echipei noastre pentru publicarea de anunturi. Cerinte: - cunostinte minime PC( utilizare Microsoft Office Word si internet). - necesar calculator - conexiune internet - rabdare - seriozitate - varsta minima 18 ani Experienta minima. Suma posibila de castig 300$ lunar. Va oferim instruire gratuita sub forma unor lectii prin mail. Programul este part-time.Se ofera si o scrisoare de recomadare care va ajuta la CV. Acest proiect vizeaza publicarea de anunturi pe piata americana a cartilor electronice. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Veti trece mai intai prin instruire apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1746 secunde