Arestați pentru instigare la terorism! Primeau doar 72 de euro pentru fapta lor…

154
Arestați pentru instigare la terorism! Primeau doar 72 de euro pentru fapta lor… - ddd-1580385096.jpg

Articole recomandate

Doi tineri kîrgîzi au fost arestați joi la Sankt-Petersburg, în Rusia, pentru graffiti împotriva lui Vladimir Putin și sunt acuzați acum de "instigare publică la terorism", a transmis justiția din orașul de origine al președintelui rus, transmite Agerpres.

Conform anchetatorilor, cei doi tineri cu vârste în jurul a 20 de ani, Mukhammadaziz Icimatov și Islombek Parpiev, au fost angajați de un necunoscut pe internet pentru a desena pe zidurile orașului un portret al lui Vladimir Putin însoțit de inscripția: "Când îl vezi, omoară-l!". Aceste graffiti au fost aplicate pe cel puțin șase imobile din centrul istoric al fostei capitale imperiale ruse. Cei doi urmau să primească pentru această acțiune circa 5.000 de ruble (72 de euro), conform aceleiași surse.

În martie 2019, Vladimir Putin a promulgat o lege controversată care sancționează "ofensele aduse simbolurilor statului", o măsură care a fost deseori folosită de poliție pentru a le aplica amenzi persoanelor care îl critică pe președinte pe rețelele de socializare. Vocile critice la adresa puterii intră deseori sub incidența unei legi menite a lupta împotriva extremismului și terorismului, folosită în ultimii ani de zeci de ori de către justiție pentru a condamna diferite mesaje postate pe internet.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0733 secunde