Arestul la domiciliu pentru fostul preşedinte Igor Dodon, prelungit cu încă 30 de zile

59
Arestul la domiciliu pentru fostul preşedinte Igor Dodon, prelungit cu încă 30 de zile - dodon-1655914205.jpg
Judecătoria Chişinău a decis prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestului la domiciliu pentru fostul preşedinte socialist Igor Dodon, relatează presa de peste Prut.


Acesta a fost reţinut pe 24 mai pentru 72 de ore, după ce procurorii au dispus percheziţii la reşedinţele sale, iar două zile mai târziu a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.


Fostul lider al Partidului Socialiştilor este suspectat de corupţie pasivă, acceptarea finanţării formaţiunii sale politice de către o organizaţie criminală, trădare de ţară şi îmbogăţire ilicită.


Între timp, săptămâna trecută a fost pusă sub învinuire şi soţia sa, Galina Dodon, care a primit ca măsură preventivă interdicţia de a părăsi ţara timp de 60 de zile.


„Am fost pusă sub învinuire-complice, pentru îmbogăţire ilicită, fără probe”, a declarat Galina Dodon, potrivit unimedia.info, ea acuzând un dosar motivat politic.


După ce a aflat despre prelungirea arestului său domiciliar, Igor Dodon a susţinut că ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, ar fi implicat în acest proces.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5482 secunde