Argentina desființează un sfert din posturile de conducere din executiv

131
Argentina desființează  un sfert din posturile  de conducere din executiv - argentina-1517322715.jpg

Articole recomandate

Președintele argentinian Mauricio Macri a anunțat, luni, că un sfert din posturile de conducere din executiv vor fi desființate, iar salariile înalților funcționari vor fi înghețate anul acesta, informează AFP. Totodată, se interzice angajarea persoanelor apropiate miniștrilor, dar șeful statului nu a precizat ce se va întâmpla cu cele deja angajate.

"Dorim să dăm un exemplu de austeritate. Vom desființa un post din patru în executiv", a declarat președintele. El a precizat că este vorba de funcțiile politice, adică cele ocupate prin numire în cadrul diferitelor ministere, al președinției și al altor instituții, și că sunt vizate 1.000 de posturi din 4.000, ceea ce va duce la economii anuale de circa 77 de milioane de dolari.

Centrul de cercetare a politicilor publice CIPPEC estimează că în sectorul bugetar din Argentina, la nivel național, provincial și municipal, lucrau în 2016 circa 3,9 milioane de angajați, adică 18% din populația activă a țării. Aceștia beneficiau anual de indexări ale salariilor negociate cu sindicatele în funcție de rata inflației. Aceasta a fost în 2017 de 24,8%.

Președintele Macri a anunțat măsurile după ce popularitatea sa a scăzut cu aproape 20%, la 45-50%, conform principalelor institute de sondare a opiniei publice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 21 Noiembrie 2016
Stire din Actual : Cutremur de 6,4 grade!
Pagina a fost generata in 0.3887 secunde