Argentina pedepsește cu închisoare pe viață crimele împotriva femeilor

199
Argentina pedepsește cu închisoare pe viață crimele împotriva femeilor - argentina-1353081121.jpg
Argentina a adoptat o lege prin care crimele îndreptate explicit împotriva femeilor (femicid) vor fi pedepsite cu închisoare pe viață, o condam-nare mai aspră decât cea prevăzută pentru alte fapte de omor, informează presa locală, preluată de Xinhua. 


Parlamentul țării a votat, în unanimitate, pentru ca femicidul să fie încadrat juridic ca omor cu circumstanțe agravante.

Codul penal argentinian prevede pentru omor pedepse cu închisoarea între 8 și 25 de ani.

Potrivit unui raport al organizației neguvernamentale Casa del Encuentro, în 2011, au fost înregistrate în Argentina 282 cazuri de femicid, iar în primele șase luni ale acestui an, 119.

Problema femicidului a ajuns în atenția publică în 2010, prin cazul intens mediatizat al soției muzicianului rock Eduardo Vazquez. Wanda Taddei a decedat după ce Vazquez i-a dat foc în timpul unei dispute conjugale. Criminalul a fost condamnat în iulie la 18 ani de închisoare.

Legea definește femicidul drept "o crimă îndreptată împotriva unei femei, comisă de un bărbat prin violență de gen", din motive sexuale, rasiale, religioase sau de gen.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 21 Iunie 2012
Stire din Actual : Incident  la summitul G20
Pagina a fost generata in 1.0837 secunde