Arhitectul anexării Crimeii susține că "Ucraina nu există"

233
Arhitectul anexării Crimeii susține că

Articole recomandate

Vladislav Surkov, până acum o lună influent consilier al președintelui rus Vladimir Putin, susține că "Ucraina nu există" și că țara vecină este o "confuzie, nu un stat", într-un interviu publicat miercuri pe portalul Aktualnîe kommentarii, citat de EFE.


Autor al conceptului de "democrație suverană" și un personaj-cheie al politicii Kremlinului față de Ucraina începând cu 2013, Surkov a demisionat, așa cum susține el, întrucât din 2018 a început încetinirea naturală a proiectului (ucrainean) și contextul s-a schimbat.


Considerat de autoritățile ucrainene drept arhitectul anexării Crimeii și emisar al separatiștilor proruși din Donbas, Surkov a exclus că această regiune - scena unui conflict armat din 2014 - se va reintegra cu Ucraina.
"Nu am atâta fantezie ca să-mi imaginez așa ceva. Donbasul nu merită o asemenea umilire și nici Ucraina o asemenea onoare", a spus el.


El declară că ucrainenii - niște tipi încăpățânați - vor sfârși prin a construi un stat, deși a subliniat că "rămâne de văzut cum va arăta Ucraina, între ce frontiere va exista și poate câte Ucraine vor fi".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4312 secunde