Armata a distrus 1.000 de tancuri rusești și 200 de avioane. "Ucraina va fi liberă!”

86
Armata a distrus 1.000 de tancuri rusești și 200 de avioane.

Articole de la același autor

Armata ucraineană a distrus până acum aproximativ 1.000 de tancuri ruseşti, 2.500 de vehicule blindate şi aproape 200 de avioane, a declarat președintele Volodomir Zelenski, care a subliniat că Ucraina va fi liberă. În ultimele 24 de ore au continuat atacurile rușilor în regiunile Donețk și Lugansk.

Forțele ucrainene au transmis într-un raport că în ultimele 24 de ore au respins nouă astfel de atacuri. Noi imagini din satelit arată uzina Azovstal, de unde au fost evacuați sâmbătă seară 20 de civili, distrusă în mare parte după bombardamentele rușilor.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că armata ucraineană a distrus până acum aproximativ 1.000 de tancuri ruseşti, 2.500 de vehicule blindate şi aproape 200 de avioane. El a subliniat că Ucraina va fi liberă.


Zelenski a afirmat că Rusia este slăbită, dar ocupanţii au încă echipamente în stoc şi rachete pentru a lovi ţara. Lucrările de deminare continuă în zonele de nord, unde forţele ruse au fost alungate, a spus Zelenski, care a adăugat că 69% din aşezările eliberate au acum autoguvernare locală cu drepturi depline.


„Încă trebuie să luptăm şi să facem toate eforturile pentru a-i alunga pe ocupanţi. Şi o vom face. Ucraina va fi liberă”, a mai spus el în discursul de sâmbătă seară.


Ucraina continuă discuțiile cu partenerii privind creşterea sancţiunilor împotriva Rusiei, a spus el şi se aşteaptă la o decizie cu privire la restricţiile petroliere în curând. „Dacă orice companie sau stat ajută Rusia să facă comerţ cu petrol, aceasta trebuie, de asemenea, să se confrunte cu sancţiuni”, a spus Zelenski.


Zelenski a mai spus că a vorbit recent din nou cu preşedintele francez Emmanuel Macron despre aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, cu premierul britanic Boris Johnson despre evenimentele recente şi cu premierul elveţian Ignazio Cassis pentru a-i mulţumi pentru rolul de mediere pe care îl deţine ţara şi pentru a discuta despre reconstrucţie.

Ministerul rus al apărării a susținut că bombardamentele forțelor ucrainene asupra satelor din regiunea Herson au ucis și răniți civili, a informat duminică dimineața agenția de presă rusă RIA, citată de The Guardian.

Ministerul a spus că forțele ucrainene au bombardat o școală, o grădiniță și un cimitir în satele Kyselivka și Shyroka Balka. Nu a dat alte informații despre câte persoane au fost ucise sau rănite sau când a avut loc bombardamentul. Ucraina nu a dat un răspuns imediat la acest raport.


Înaltul Comisar ONU pentru Refugiați a înregistrat 5.468.629 de ucraineni care au părăsit țara, majoritatea fiind femei și copii.

Majoritatea refugiaților s-au stabilit în jurul Europei, cei mai mulți în Polonia – peste trei milioane de persoane.

Militarii ucraineni asediați de invadatorii ruși la Azovstal au confirmat, sâmbătă seară, că 20 de civili ucraineni au fost lăsați să părăsească oțelăria. Comandantul adjunct al Batalionului Azov, Sviatoslav Palamar, a precizat că persoanele evacuate, femei și copii, au ajuns într-un loc adecvat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6947 secunde