Armata americană, exercițiu multinațional pe flancul estic al NATO

216
Armata americană, exercițiu multinațional pe flancul estic al NATO - armata-1528028607.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 18.000 de soldați din 19 țări, în principal membre ale NATO, participă la exercițiul Saber Strike care a început, ieri, în Polonia și țările baltice, condus de armata americană pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice, relatează AFP. 


Această desfășurare, una dintre cele mai importante din Europa pentru forțele americane de la sfârșitul Războiului Rece, este destinată să liniștească statele europene aliate ale Washingtonului situate cel mai la est, care sunt îngrijorate din cauza frecventelor manevre militare ruse din vecinătatea lor și a conflictului ucrainean. 


A opta ediție a acestui exercițiu anual, care va avea loc între 3 și 15 iunie, coincide cu informația apărută săptămâna trecută în Polonia potrivit căreia această țară ar intenționa să participe la finanțarea unei prezențe sporite a forțelor armate americane pe teritoriul său.
 
Pawel Soloch, șef al Biroului securității naționale pe lângă președinția Poloniei, a afirmat că un document de informare redactat la Ministerul Apărării se referă la o sumă cuprinsă între 1,5 și 2 miliarde de dolari pe care țara sa ar putea să îi aloce pentru a participa la cheltuielile de staționare a unei unități blindate americane. 


Anunțul a provocat o reacție imediată a Moscovei apreciind că o asemenea desfășurare "nu aduce niciun fel de beneficii securității și stabilității pe continent". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5155 secunde