Armata israeliană a distrus 130 de tuneluri ale Hamas în Fâşia Gaza

3690
Armata israeliană a distrus 130 de tuneluri ale Hamas în Fâşia Gaza - 1-1699526067.jpg
Forţele de apărare israeliene (IDF) au distrus în total 130 de tuneluri şi amplasamente pentru lansarea rachetelor antitanc aparţinând grupării islamiste Hamas de la începutul războiului acum o lună, informează agenţia DPA, care citează un comunicat al IDF.

„Ca parte a activităţilor terestre în Fâşia Gaza, soldaţii IDF lucrează în prezent pentru a descoperi şi distruge tunelurile Hamas. De la începutul luptelor, 130 de puţuri de tunel au fost distruse”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Hamas, care a construit o reţea extinsă de tuneluri în subsolul Fâşiei Gaza, a intrat în război cu Israelul la 7 octombrie, după un atac masiv incluzând tiruri de rachete şi infiltrarea a aproximativ 3.000 de combatanţi care au masacrat peste 1.400 de persoane.

Armata israeliană a difuzat înregistrări video care arată echipamente grele ce sapă la intrările în tuneluri şi ridică o placă de beton.

„Pregătirea inamicului pentru o şedere prelungită în tuneluri poate fi stabilită pe baza rezervelor de apă şi oxigen găsite în tuneluri”, a comentat purtătorul de cuvânt militar citat.

Tunelurile distruse de trupele israeliene se aflau într-un centru de antrenament al Hamas în nordul Fâşiei Gaza.

Israelienii afirmă că există o reţea complexă de tuneluri subterane în solul nisipos din Fâşia Gaza, teritoriu cu o lungime de aproximativ 45 de kilometri şi o lăţime cuprinsă între 6 şi 14 kilometri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4876 secunde