Armata rusă cere liste cu apartamentele goale din Herson

86
Armata rusă cere liste cu apartamentele goale din Herson - armatarusa-1652184792.jpg
Moscova ar vrea să-și găzduiască militarii în casele abandonate din Herson, oraș din sudul Ucrainei aflat sub control rus. Asociațiilor de locatari din două cartiere ale orașului li s-a cerut să facă liste cu proprietățile rămase goale, relatează BBC.

Primarul Ihor Kolihaiev a confirmat pentru BBC că trupele de ocupație au cerut liste cu apartamentele goale din oraș, dar spune că nu știe ce au de gând să facă cu ele. Serviciile de informații militare ucrainene susțin însă că în casele rămase neocupate ar urma să fie cazați militarii și agenții de informații ruși.

Herson, oraș care înainte de invazie avea circa 300.000 de locuitori, este singurul punct important pe care Rusia l-a câștigat de la lansarea războiului, în luna februarie. Este un obiectiv strategic, fiind esențial pentru aprovizionarea cu apă a Crimeei. Kremlinul încearcă acum să își întărească dominația în oraș: s-au înmulțit punctele de control și patrulele, în încercarea de a face populația locală să cedeze în fața noului regim. Locuitorii din Herson au ieșit însă în mai multe rânduri să protesteze față de ocupația rusă, iar trupele ruse au reacționat violent.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.703 secunde