Armata rusă interzice "neoficial" iPhone-urile pe durata serviciului militar

160
1
Armata rusă interzice

Articole recomandate

Rusia le interzice noilor recruți să își ia cu ei telefoanele de tip iPhone pe durata serviciului militar obligatoriu din cauza temerilor că sistemul de operare al acestora ar putea conține backdoor-uri pentru spionaj, afirmă cotidianul Izvestia, citat de Russia Today, în pagina electronică. "iPhone-urile sunt interzise", a declarat o sursă pentru cotidianul Izvestia. "Poți lua cu tine orice telefon mobil, dar nu un iPhone, pentru că (Apple) este o companie intergral americană", a adăugat el.

Interzicerea neoficială a produselor Apple în timpul serviciului militar este explicată prin efortul de a evita posibile amenințări la adresa securității. "Cu ajutorul unui iPhone poate fi monitorizat totul", a declarat oficialul.

Serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării nu a comentat aceste informații, care au fost însă confirmate de unul dintre soldații de la Moscova. "Telefoanele mobile ale altor fabricanți nu provoacă o astfel de reacție", a declarat tânărul, precizând că nu i s-a prezentat "niciun document care să interzică oficial iPhone-urile", scrie mediafax.ro.

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7114 secunde