Armata rusă nu face pauză! Ucraina, apel disperat pentru livrări de arme

96
Armata rusă nu face pauză! Ucraina, apel disperat pentru livrări de arme - razboiinucraina-1657112249.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a reiterat apelul pentru mai multe livrări de arme din Occident, insistând în special asupra sistemelor de apărare antirachetă, pentru a putea apăra oraşele ucrainene, informează dpa, citată de Agerpres.

Potrivit lui Zelenski, a se reuşi apărarea naţiunii ucrainene împotriva atacurilor de rachetă ruse înainte de sfârşitul acestui an constituie un obiectiv esenţial al conducerii Ucrainei.

„Însă realizarea acestui obiectiv depinde nu doar de noi, ci şi de înţelegerea nevoilor noastre fundamentale de către partenerii noştri”, a spus Zelenski, în noua sa intervenţie video realizată în timpul nopţii de ieri.

Chiar dacă nu s-a mai auzit de ceva vreme sunetul sirenelor în capitala Kiev şi în multe alte oraşe ale Ucrainei, ucrainenii „nu trebuie să caute logică în acţiunile teroriştilor, pentru că armata rusă nu face pauze”, a atenţionat Zelenski. Forţele militare ruse au o singură sarcină: „să ia viaţa oamenilor, să intimideze poporul. Astfel, chiar şi câteva zile fără alarmă antiaeriană par deja parte din teroare”, a subliniat preşedintele Ucrainei.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

După cucerirea Luganskului şi a unei părţi din regiunea vecină Doneţk, care împreună alcătuiesc provincia Donbas, teritoriu ucrainean revendicat de Moscova, ruşii şi-au creat un culoar care uneşte estul cu sudul şi peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal şi controlată de Kremlin încă din 2014.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3762 secunde