Armata rusă spune "adio" căciulii cu urechi

439
2
Armata rusă a anunțat că va renunța la căciula cu urechi, făcută din blană și care poartă numele de ushanka. Compania de design care a ales noua ținută a militarilor ruși spune că noua căciulă va fi una modernă și la fel de călduroasă. De asemenea, producătorii promit că aceasta va fi mult mai comodă atunci când militarul își pune peste ea o cască de protecție sau când își montează pe cap echipamentele de comunicare.
"Această nouă uniformă de luptă va avea 19 articole. Printre altele, va cuprinde și trei perechi de încălțăminte cu opt straturi, iar soldații vor avea confortul optim indiferent de condițiile meteorologice, în orice tip de misiune", a declarat Termerlan Darsigov, reprezentant al firmei ruse de design. Noul echipament va mai include și un veston de lână, un costum de protecție împotriva vântului, precum și o balaclava, o mască cum e cea pe care o poartă motocicliștii pe sub cască. Potrivit RIA Novosti, treptat, până în anul 2014, toți militarii ruși vor purta o nouă uniformă.
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat la începutul săptămânii că soldații nu vor mai folosi nici portianki, niște pătrate de material din bumbac, înfășurate în jurul picioarelor pentru a le fi mai cald în bocanci. Acest obicei a apărut din timpul domniei lui Petru cel Mare (1672 – 1752) și a fost preluat de la agicultorii care își protejau astfel picioarele.


Comentează știrea

admirator
19 ianuarie 2013
aha!

rusii inca puratu obiele... (carpe de infasurat piciorul); la care noi am renuntat de hahahaha!

admirator
19 ianuarie 2013
obiceiul asta nu era

doar la taranii rusi! la noi, termenul e venit din limba bulgara...

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Actual : Atentat cu bombă într-un mall din Atena
Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Actual : Un al doilea român a murit în Algeria
Pagina a fost generata in 1.4173 secunde