Armata SUA a întreprins lovituri aeriene în Siria împotriva unor instalaţii ale miliţiilor sprijinite de Iran

79
Armata SUA a întreprins lovituri aeriene în Siria împotriva unor instalaţii ale miliţiilor sprijinite de Iran - suaarmata-1661345008.jpg

Articole recomandate

Armata Statelor Unite a anunţat că a întreprins lovituri aeriene în Siria, la Deir al-Zor, împotriva unor instalaţii utilizate de grupări afiliate Corpului Gardienilor Revoluţiei din Iran, transmite Reuters.

Loviturile au avut loc chiar în contextul în care Statele Unite urmează să-şi prezinte răspunsul la propunerea Uniunii Europene care ar revigora acordul nuclear din 2015 cu Iran, acord abandonat de fostul preşedinte Donald Trump şi pe care succesorul său Joe Biden a încercat să-l resusciteze.

Comandamentul central al armatei SUA a precizat, într-un comunicat, că astfel de lovituri au ca scop să protejeze forţele americane de atacuri ale grupărilor sprijinite de Iran.

El menţionează un astfel de incident, survenit la 15 august, despre care Reuters a relatat că a implicat un atac cu dronă, nesoldat cu victime, împotriva unui complex al coaliţiei şi luptătorilor din opoziţia siriană sprijiniţi de SUA.

„Preşedintele ne-a dat indicaţii pentru aceste lovituri”, a afirmat colonelul Joe Buccino, purtător de cuvânt al armatei.

Comandamentul central a numit aceste lovituri drept o acţiune proporţionată, deliberată, menită să limiteze riscul de escaladare şi să minimizeze riscul de pierderi umane.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2769 secunde