Armata turcă forțează migranții să treacă frontiera greacă

349
Armata turcă forțează migranții să treacă frontiera greacă - dddd-1583243897.jpg

Articole recomandate

Migranți sirieni au acuzat marți armata turcă că i-a forțat practic să treacă frontiera greacă, în timp ce securitatea a fost întărită la punctele de frontieră între Grecia și Turcia unde este așteptată o delegație a conducerii UE ce va fi însoțită de șeful guvernului grec, notează Agerpres. 'Ne-au lăsat pe malul râului și ne-au spus: 'Duceți-vă!' Ne-au lăsat singuri. A fost armata turcă', a mărturisit agenției franceze de presă Taisir, un sirian de 23 de ani, care s-a refugiat acum cinci ani de la Damasc la Istanbul. Tânărul, care nu dorește să își dezvăluie numele de familie, face parte dintr-un grup de 12 persoane, toate de naționalitate siriană, arestate marți în zori de poliția greacă, care le-a confiscat cel puțin patru telefoane mobile.

Măsuri de securitate sporite au continuat să fie luate marți la punctul de trecere a frontierei Kastanies, în extremitatea de nord-est a Greciei, înaintea vizitei în cursul zilei a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, premierului grec Kyriakis Mitsotakis, și a președinților Consiliului European și Parlamentului, Charles Michel, respectiv David Sassoli. Importante dispozitive de poliție au fost desfășurate în fața intrării în zona tampon care separă cele două țări.

Tensiunea, încă la cote ridicate după ciocnirile de duminică între migranți și poliția greacă, a scăzut întrucâtva luni. Migranții nu au mai aruncat cu pietre, iar poliția elenă nu a mai recurs la tunurile cu apă, în timp ce o sursă guvernamentală greacă asigură că situația este 'mult mai calmă' decât sâmbătă și duminică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5291 secunde