Armata ucraineană: "Rusia suferă pierderi semnificative"

146
Armata ucraineană:

Articole de la același autor

După Finlanda, și Suedia se pregătește să ceară aderarea la NATO. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Ucraina poate câștiga acest război și că Rusia nu își atinge obiectivele strategice. El a numit deciziile Suediei și Finlandei istorice, adăugând că ușa NATO este deschisă ambelor țări.

Totodată, forțele ruse se retrag din nord în urma contraofensivei Ucrainei, dar intensifică atacurile în est, spun oficialii ucraineni.

Armata ucraineană susține că forțele armate ruse au suferit pierderi semnificative în ceea ce privește efectivele și echipamentele în timp ce încearcă să avanseze spre vest, până la granițele regiunilor Luhansk și Donețk, potrivit unui purtător de cuvânt al Statului Major General al Forțelor Armate.

„În unele zone, efectivele unităților ruse, ca urmare a ostilităților, sunt sub 20%”, a declarat duminică târziu Statul Major al forțelor armate, conform CNN.

„În direcția Popasna, din cauza pierderilor grele și a incapacității de a acționa independent, trupele aeropurtate ale forțelor armate ale Federației Ruse fac echipă cu reprezentanți ai companiilor militare private rusești pentru acțiuni ulterioare”, a susținut Oleksandr Ștupun, purtătorul de cuvânt al Statului Major General.

Popasna a căzut în mâinile forțelor ruse la începutul acestei luni, dar se pare că ele nu au mai avansat în zonă de atunci. De asemenea, rușii încearcă de câteva săptămâni să avanseze spre sud de Izium, iar statul major a declarat că aceștia au încercat fără succes să desfășoare operațiuni ofensive și de asalt în două sate la sud de oraș.

Totodată, armata a mai spus că forțele ruse la nord și la est de orașul Harkov încercau să-și apere pozițiile pentru a împiedica înaintarea trupelor ucrainene spre frontiera țării, continuând în același timp să bombardeze orașele și satele recent recucerite de Ucraina.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că negocierile cu Rusia privind evacuarea luptătorilor rămași în uzina Azovstal din Mariupol continuă. „Sunt foarte complicate și delicate”, a spus liderul de la Kiev, în mesajul său.

Volodimir Zelenski: „Ne pregătim de noi încercări ale Rusiei de a ataca în Donbas, de a-și intensifica cumva mișcarea în sudul Ucrainei. Ocupanții încă nu vor să recunoască faptul că se află într-o fundătură și așa-zisa lor «operațiune specială» a dat deja faliment.

Oricât de creativi sunt ei la Herson și Melitopol, indiferent de modul în care își prezintă presupusa putere în zonele ocupate din Priazovia și Donbas, ei sunt acolo temporar. Drapelul ucrainean, legea ucraineană, viața ucraineană vor rămâne acolo“.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3699 secunde