Artiştii ruşi se reorientează spre America Latină, Orientul Mijlociu şi India

63
Artiştii ruşi se reorientează spre America Latină, Orientul Mijlociu şi India - artistirusi-1650372470.jpg
Cultura rusă se reorientează spre America Latină, Orientul Mijlociu şi India după închiderea pieţelor occidentale, ca urmare a sancţiunilor impuse Moscovei după campania militară a Rusiei în Ucraina, informează surse oficiale citate de EFE.


„Redirecţionăm turneele spre Orient, America Latină şi ţările din Orientul Mijlociu, unde există o mare cerere”, a declarat postului de radio Govorit Moskva Mihail Shvidkoi, reprezentantul Kremlinului pentru cooperare culturală internaţională.


Potrivit lui Shvidkoi, va fi de asemenea agilizată cooperarea cu instituţiile culturale din India. În ce priveşte China, el a deplâns faptul că această piaţă va rămâne închisă până cel puţin în 2023, drept aluzie la restricţiile impuse de pandemie.

„Este o piaţă uriaşă, cu o foarte mare infrastructură de săli de concerte şi alte spaţii (culturale)”, a spus oficialul rus.

Mai multe instituţii de cultură din Europa şi SUA şi-au suspendat colaborările cu artiştii ruşi care erau programate pentru următoarele luni.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2261 secunde