ASF monitorizează impactul crizei din Ucraina asupra pieței de capital

83
ASF monitorizează impactul crizei din Ucraina asupra pieței de capital - asfmonitorizeazaimpactulcrizeidi-1648135881.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea de Supraveghere Financiară a intensificat monitorizarea entităților pieței de capital odată cu declanșarea crizei din Ucraina.

„ASF acordă o atenție deosebită supravegherii prudențiale a stabilității financiare a entităților pieței, regulilor de diversificare și evaluare a portofoliilor fondurilor de investiții și mecanismelor de administrare a riscului, cu accent pe riscul de lichiditate și pe utilizarea unor instrumente de tipul testelor de stres”, a declarat Ovidiu Petru, directorul general al Direcției Generale – Sectorul Instrumente și Investiții Financiare.


În urma analizelor efectuate de Autoritate, a fost constatat faptul că nu există expuneri ale fondurilor de investiții, societăților de administrare a investițiilor, societăților de servicii de investiții financiare și instituțiilor pieței pe instrumente financiare emise de companii și unități administrative din Federația Rusă. De asemenea, nu au fost înregistrate disfuncționalități în activitatea entităților autorizate și supravegheate.


ASF este în contact permanent cu Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA) și cu celelalte autorități europene competente, pentru a evalua situațiile existente la nivelul piețelor naționale și pentru a realiza, totodată, un schimb de opinii și bune practici privind instrumentele de supraveghere și intervenție utilizate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4706 secunde