Aspiratoare fără sac: ce trebuie să știm înainte de a cumpăra unul

110
Aspiratoare fără sac: ce trebuie să știm înainte de a cumpăra unul - aspirator8-1659617390.jpg

Articole de la același autor

Nu există nicio îndoială că trăim într-o eră tehnologică în care roboții și toate tipurile de dispozitive inteligente au devenit elemente esențiale în viața noastră de zi cu zi. În ceea ce privește îngrijirea și curățenia la domiciliu, avansul tehnologiei a făcut să putem conta pe un număr mare de soluții, aspiratoare robot, aspiratoare fără fir, etc.

Aspiratoarele de astăzi nu prea au nimic de-a face cu cele pe care le foloseam cu ani în urmă. Dacă vă gândiți să vă cumpărați un aspirator fără sac, de pildă, vă vom arăta tot ceea ce trebuie să aveți în vedere înainte de a cumpăra unul.

Adevărul este că acest tip de aspirator este o mare inovație tehnologică în comparație cu modelele de acum câțiva ani. Acestea nu au nimic de-a face cu dispozitivele zgomotoase și greoaie din trecut.

Avantajele aspiratoarelor fără sac

Dacă luați în considerare opțiunea de a cumpăra un aspirator fara sac sau dacă vă întrebați dacă este cea mai bună alegere pentru casa dumneavoastră, primul lucru pe care ar trebui să îl cunoașteți sunt avantajele pe care le oferă.

Design foarte util

Deși nu este unul dintre cele mai decisive avantaje în alegerea unui aspirator fără sac, este adevărat că acest tip de aspirator este un model mai modern. În plus, acestea sunt adesea mai ușoare decât modelele cu sac. Acest lucru le face mai ușor de manevrat. Deși unele modele cântăresc între 8 și 9 kilograme, ideal ar fi ca acestea să aibă între 4,5 și 5 kilograme pentru a fi mult mai ușor de manevrat.

Ușor și economic de întreținut

Aspiratoarele fără sac sunt echipate cu un rezervor în care sunt stocate toate deșeurile sau particulele aspirate. Pentru a-l curăța, este suficient să scoateți rezervorul și să îl goliți direct în coșul de gunoi. Filtrele necesită, de asemenea, o curățare periodică, dar nu există nicio îndoială că întreținerea generală este mai simplă și mai ieftină decât în cazul modelelor cu saci. Și trebuie să adăugăm costul fiecărui sac de schimb la acest alt tip de aspirator.

Filtre foarte eficiente

Majoritatea modelelor fără sac sunt de obicei echipate cu un filtru HEPA, care garantează o curățare mult mai temeinică. Acestea pot elimina până la 99,97% din toate tipurile de particule și alergeni. Deși de obicei durează între doi și trei ani, în funcție de modul în care le folosim, piesele de schimb pot fi găsite pe site-uri precum eMAG. Prețul acestora variază între diferiți producători, deși putem găsi și modele compatibile de la alte mărci. În orice caz, prețul este destul de economic.

Putere bună

Nu contează dacă rezervorul este mai mult sau mai puțin plin, astfel încât puterea să fie întotdeauna maximă. Acestea sunt modele care oferă întotdeauna cele mai bune performanțe, spre deosebire de modelele cu sac, a căror putere se reduce pe măsură ce se umple sacul.

Tipuri de aspiratoare fără sac

În ceea ce privește aspiratoarele fără sac, există trei tipuri foarte diferite:

Aspirator vertical: Designul lor ne permite să le mânuim confortabil cu o singură mână. De obicei, acestea sunt destul de ușoare, astfel încât nu necesită un efort mare pentru a fi manevrate și au o autonomie mai mult decât suficientă pentru a ne curăța casa dintr-o singură trecere. Atâta timp cât nu este prea mare. Putem găsi modele cu fir și fără fir, gen aspirator brand Philips. Fiecare are avantajele sale, dar modelele fără fir sunt de obicei mai confortabile de utilizat. Unele aspiratoare verticale fără sac pot fi, de asemenea, transformate în aspiratoare de mână.

Aspirator de mână: Acesta este al doilea tip pe care dorim să îl menționăm. După cum sugerează și numele, aceste aspiratoare sunt concepute pentru a fi ușor de manevrat și au un design foarte compact și ușor. Cele mai utile pentru curățarea mașinii, a firimiturilor de pe masă sau pentru a ajunge în zone greu accesibile cu mătura sau cu aspiratoarele clasice.

Aspirator tip sanie: Exact, acestea sunt ultimul tip. Acestea sunt cele clasice, deși cu un design mai modern. Au roți, astfel încât le putem transporta confortabil dintr-un loc în altul și ne urmăresc atunci când ne deplasăm prin casă. De obicei, acestea utilizează tehnologia de aspirare ciclonică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3554 secunde