Atac cibernetic la nivel înalt! Hackerii au lovit Comisia Europeană

118
Atac cibernetic la nivel înalt! Hackerii au lovit Comisia Europeană - srioctombrierosucelmaiputernicat-1480070361.jpg

Articole recomandate

Organul executiv al Uniunii Europene (UE) a anunțat că a fost ținta unui atac cibernetic "la scară largă", care i-a dezactivat accesul la Internet timp de mai multe ore, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty.


Politico a citat un e-mail trimis personalului Comisiei Europene (CE) din Bruxelles de către serviciile acesteia de IT în care se arată că acest atac de negare a serviciului distribuit (DDOS) a "condus la saturarea conexiunii noastre la Internet", scrie News.ro.

Un purtător de cuvânt al Comisiei, Margaritis Schinas, a declarat, citat de agenția rusă de stat Tass, că nu a avut loc vreo încălcare cu privire la date în acest incident.

Sursa atacului era neclară.

Un membru al personalului CE, citat de Politico, a declarat că Internetul Comisiei a căzut "de două ori, timp de mai multe ore".

Un purtător de cuvânt al CE a declarat pentru Politico că atacul "a fost oprit până acum cu succes, fără ca serviciul să fie întrerupt, deși viteza de conectare a fost afectată o perioadă" de timp.

Presupusul atac cibernetic a avut loc în ziua în care președintele ucrainean Petro Poroșenko s-a întâlnit cu lideri europeni la Bruxelles în cadrul summitului UE-Ucraina.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2971 secunde