ATAC la adresa Guvernului din partea investitorilor americani: "E un semnal de nesiguranță în România!"

192
1
ATAC la adresa Guvernului din partea investitorilor americani:

Articole recomandate

Camera de Comerț Americană în România (AmCham România), care reprezintă interesele unor investitori americani de pe piața românească, a criticat dur, miercuri, Ordonanța de Urgență de modificare a codurilor penale, adoptată marți seară de Guvern. 


Aceasta spune că OUG pe codurile penale transmite un puternic semnal de neîncredere și nesiguranță în România pe plan intern și extern.


"Adoptarea într-un mod netransparent a acestor acte normative, în ciuda punctelor de vedere și recomandărilor exprimate de instituțiile competente, decredibilizează executivul și transmit un puternic semnal de neîncredere și nesiguranță atât în plan intern cât și extern", a precizat AmCham, într-un comunicat.


Investitorii din SUA consideră că fermitatea luptei anticorupție a avut o contribuție majoră la progresul recent al României și la creșterea atractivității țării pentru investiții, iar deciziile luate marți de guvern anulează realizările ultimilor ani și crește riscul de țară al României.


"Este deosebit de îngrijorător pentru comunitatea de afaceri și societate în general că acte normative cu asemenea implicații morale, societale și economice cu efecte imediate și pe termen lung sunt adoptate de Guvern fără respectarea unor minime cerințe privind transparența decizională", arată organizația.


AmCham consideră, de asemenea, că actele normative adoptate marți de Guvern "subminează statul de drept și încalcă principiile fundamentale ale transparenței, stabilității și predictibilității și îndepărtează România de valorile și standardele europene".


AmCham reprezintă interesele a circa 400 de companii americane care au investit în România peste 20 miliarde de dolari din 1993 până în prezent.


Comentează știrea

Dragnea
1 februarie 2017
Sunteți toți niște mincinoși !!!

"Investitorii" ăstia americani de ce nu il critica pe Trump pentru politica care o duce , si să nu îsi mai bage nasul unde nu le fierbe oala , ce investitii au făcut în România ??? ce salarii dau in românia în raport cu salariile din SUA ? ăstia sunt lupii moraliști !!!

Pagina a fost generata in 0.5796 secunde