"Atacatorii de la Izmir plănuiau un atentat de proporții"

236

Articole recomandate

Veysi Kaynak, vicepremierul turc, a declarat că autorii atacului de azi, de la Izmir, plănuiau un atentat terorist de proporții pentru că aveau asupra lor o cantitate mare de arme și explozibil, transmite Reuters, citat de Agerpres. 


"Dacă luăm în considerare pregătirile, armele și muniția pe care le-au găsit polițiștii la locul atacului, e foarte clar că aveau de gând să comită o atrocitate de proporții", a afirmat Kaynak într-o conferință de presă.


Vicepremierul a mai spus că atacul care a fost atribuit militanților kurzi nu va împiedica implicarea Turciei în conflictele din Siria și Irak.

xxx


O mașină capcană a explodat azi în apropierea tribunalului din Izmir, vestul Turciei. Un polițist și un funcționar al tribunalului au fost uciși și 5 persoane au fost rănite, a anunțat guvernatorul provinciei Izmir, citat de Reuters. Unii dintre răniți se află în stare critică.

Oficialul a spus că doi atacatori au fost uciși pe loc în timpul unei confruntări cu poliția, iar al treilea este dat în urmărire.

Mașina capcană s-a oprit în fața tribunalului, iar schimbul de focuri între atacatorii înarmați cu puști Kalașnikov și grenade și polițiști a început înainte ca bomba să fie detonată.

Un al doilea vehicul care ar fi aparținut atacatorilor a fost detonat de către polițiști.

Guvernatorul a mai spus că indiciile arată că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) ar fi responsabil de atac.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8083 secunde