Atacatorul de la Luvru refuză să răspundă la întrebările anchetatorilor

138
Atacatorul de la Luvru refuză să răspundă la întrebările anchetatorilor - muzeulluvru-1486369856.jpg

Articole recomandate

Autorul atacului de vineri cu maceta asupra unor militari, care asigurau paza Muzeului Luvru din Paris, despre care presa franceză scrie că ar fi un egiptean de 29 de ani, refuză să răspundă la întrebările anchetatorilor. Aceștia încearcă să stabilească în mod oficial identitatea sa, potrivit AFP.


După o primă audiere, duminică dimineață, destul de scurtă, anchetatorii au încercat din nou să-l interogheze pe suspect în spital, unde a fost internat cu răni grave în urma atacului, dar el "refuză în continuare să vorbească", a indicat o sursă judiciară, duminică seara.


Autoritățile franceze încearcă să stabilească identitatea atacatorului, care ar putea fi Abdallah El-Hamahmy, un egiptean de 29 de ani, sosit în urmă cu o săptămână în Franța, cu viză turistică.


Spitalizat cu răni grave în zona abdomenului, după ce militarul atacat a ripostat cu o armă de foc, starea lui s-a îmbunătățit semnificativ sâmbătă. El este plasat în arest preventiv în spital, iar cadrele medicale au considerat că audierile sunt "posibile".


Vineri dimineață, agresorul, înarmat cu două macete de 40 cm, a atacat o patrulă din patru militari, strigând "Allah Akbar" ("Dumnezeu este mare", în arabă). Unul din soldați a fost rănit ușor în zona capului, în timp ce al doilea a încercat să-l oprească pe agresorul fără însă a folosi la început arma din dotare, dar ulterior a tras patru focuri, rănindu-l grav.


Muzeul Luvru, unul din cele mai frecventate din lume, a fost închis după atac, dar și-a redeschis ușile sâmbătă.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5898 secunde