Atacul cibernetic masiv din SUA, aparent neutralizat

203
Atacul cibernetic masiv din SUA, aparent neutralizat - ataccibernetic-1477403193.jpg

Articole recomandate

Vastul atac informatic, care a paralizat numeroase site-uri în SUA, a fost "aparent neutralizat", au anunțat autoritățile americane, citate de France Presse.

"La ora actuală, credem că atacul a fost neutralizat", a asigurat ministrul securității interne, Jef Johnson, într-un comunicat.

Vineri, mai multe site-uri de primă importanță (Twitter, Spotify, CNN, Airbnb) au fost perturbate de un atac în mai multe valuri, care a vizat prestatorul de servicii internet Dyn.

Atacul de tip "Distributed Denial of Service" (DDoS) viza blocarea serverelor pe care se află platformele respective de internet și a afectat în principal coasta de est a SUA, potrivit unui anunț al companiei Dyn. Autoritățile au identificat un malware denumit "Mirai", care viza "camere de supraveghere și dispozitive conectate la internet".

Autoritățile "acționează împreună cu forțele de ordine, cu sectorul privat și comunitatea științifică pentru a dezvolta mijloacele necesare neutralizării acestui software și a altor tipuri de malware care îi sunt asociate", a adăugat Johnson. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Octombrie 2016
Stire din Actual : Campania electorală din SUA
Pagina a fost generata in 2.521 secunde