Premierul Benjamin Netanyahu:

„Atacul Hamas împotriva Israelului, de o sălbăticie nemaivăzută de la Holocaust”

201
„Atacul Hamas împotriva Israelului, de o sălbăticie nemaivăzută de la Holocaust” - 1-1697008148.jpg

Articole de la același autor

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, în cursul unei discuţii telefonice cu preşedintele american Joe Biden, că atacul Hamas asupra Israelului a fost de o sălbăticie nemaivăzută de la Holocaust, notează AFP.

„Am fost loviţi sâmbătă de un atac de o sălbăticie nemaivăzută de la Holocaust”, a afirmat premierul Benjamin Netanyahu într-un videoclip difuzat de biroul său.

„Sute de masacre, familii nimicite în paturile lor, în casele lor, femei violate cu brutalitate şi ucise, peste o sută de răpiri, au luat zeci de copii, i-au legat, ars şi executat, au decapitat soldaţi”, a adăugat el vorbind la telefon cu liderul de la Casa Albă.

Numărul persoanelor decedate în Israel în urma atacului a urcat la cel puţin 1.200, a anunţat, miercuri dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene, Jonathan Conricus, care a caracterizat acest bilanţ drept „uluitor şi de neimaginat”.

„Majoritatea covârşitoare a victimelor sunt civili”, a adăugat Conricus. El a precizat că peste 2.700 de persoane din Israel au fost rănite. „Din păcate, ceva îmi spune că aceste date nu sunt cele finale”, a spus purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, până marţi noaptea, cel puţin 900 de persoane au murit în Fâşia Gaza ca rezultat al contraatacurilor aeriene israeliene, alte 4.500 de persoane fiind rănite.

XXX

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat Statele Unite pentru decizia de a muta mai aproape de Israel un portavion aflat în Mediterana, liderul turc acuzând Washingtonul că astfel vrea să comită „masacre grave” în Fâşia Gaza.

„Ce va face portavionul Statelor Unite în apropiere de Israel, de ce vine? Ce vor face bărcile şi avioanele din jurul lui? Ele vor lovi Gaza şi împrejurimile şi vor lua măsuri pentru comiterea de masacre grave acolo”, a spus şeful statului turc într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul austriac Karl Nehammer, la Ankara.

Anterior, Erdogan afirmase că Turcia este pregătită să medieze între forţele israeliene şi palestiniene pentru a instaura calmul. În trecut, Turcia, care i-a sprijinit pe palestinieni, a adăpostit membri ai Hamas, iar în prezent încearcă să refacă relaţiile cu Israelul după mai mulţi ani de animozităţi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4053 secunde