Atentat eșuat pe Champs-Elysees: Patru membri ai familiei atacatorului, în arest preventiv

198
1
Atentat eșuat pe Champs-Elysees: Patru membri ai familiei atacatorului, în arest preventiv - atentatesuat-1497957949.jpg

Articole recomandate

Patru membri ai familiei islamistului radicalizat, de 31 de ani, care a decedat luni în urma atentatului eșuat ce nu s-a soldat cu alte victime pe celebrul bulevard Champs-Elysees, au fost plasați în arest preventiv, a anunțat o sursă judiciară, citată de AFP.

Fosta soție a lui Adam Dzaziri, fratele său și soția fratelui său au fost reținuți luni după-amiază târziu în timpul perchezițiilor la domiciliul lor din Plessis-Pâté, o localitate situată la aproximativ 30 km de Paris.

Tatăl atacatorului a fost la rândul său "plasat în arest preventiv în cursul serii, când s-a prezentat la domiciliu", a adăugat sursa citată.

Provenind dintr-o familie salafistă, Adam Dzaziri nu a fost niciodată condamnat, dar se afla în vizorul autorităților, figurând pe lista suspecților care prezintă pericol pentru siguranța statului încă din 2015 pentru apartenența la o mișcare islamistă radicală.

Deși figura pe așa-numită "fișă S" cu persoanele care reprezintă pericol pentru securitatea statului, acesta beneficia de permis de port-armă, potrivit unei surse apropiate dosarului.

Tatăl atacatorului a declarat pentru AFP că Adam Dzaziri "deținea legal o armă cu care se antrena la tir".

Dzaziri a intrat luni după-amiază cu un vehicul într-un furgon al jandarmeriei franceze pe bulevardul Champs Elysees din centrul Parisului, bărbatul decedând în cursul atacului. Inițial s-a spus că el a supraviețuit, dar ulterior s-a aflat că acesta a murit la spital. Anchetatorii au descoperit în mașina atacatorului butelii de gaz și mai multe arme, inclusiv un pistol-mitralieră Kalașnikov.

Atacul, care nu a fost revendicat, a survenit la aproape două luni de la asasinarea unui polițist, la 20 aprilie, de către un jihadist, care a fost ucis de forțele de ordine, tot pe Champs-Elysees.

La 6 iunie, un bărbat care s-a revendicat drept "soldat al califatului", Farid Ikken, a atacat un polițist cu un ciocan în fața catedralei Notre-Dame din Paris, un alt loc emblematic al capitalei franceze.

Acest nou atac într-o țară care trăiește sub regimul excepțional al stării de urgență, instituit după atacurile din noiembrie 2015, intervine cu două zile înainte de prezentarea de către guvern a unei noi legi antiteroriste.

Din ianuarie 2015, Franța a fost vizată de un val de atentate, care s-au soldat cu 239 de morți, mai multe atacuri fiind îndreptate împotriva forțelor de ordine.

Comentează știrea

eugen
21 iunie 2017
atentat

a confundat marmelada de C cu rahatul de O si din aceasta cauza atentatul a esuat

Pagina a fost generata in 0.9998 secunde