Atentat în Turcia. "Teroristul are legături cu Statul Islamic"

88
Atentat în Turcia.

Articole recomandate

Autorul atentatului cu mașină capcană care a ucis doi polițiști duminică la Gaziantep, în sud-estul Turciei, are legături cu organizația Statul Islamic (SI), a afirmat ministrul turc de interne, Efkan Ala, citat de AFP. 


Atacul care a avut loc în fața sediului general al poliției, care s-a soldat, de asemenea, cu 22 de răniți, a fost comis de un "membru al unei organizații teroriste afiliate Daech (acronimul în arabă al SI)", a declarat Efkan Ala, adăugând că aproape 50 de persoane au fost arestate în cadrul anchetei.

Nimeni nu a revendicat atentatul care a lovit Gaziantep, oraș important din apropierea frontierei cu Siria, la o săptămână după vizita efectuată de mai mulți lideri europeni, printre care cancelarul german, Angela Merkel, și președintele Consiliului European, Donald Tusk.

În stare de alertă maximă, Turcia a fost zguduită în acest an de o serie de atentate atribuite SI sau având legătură cu reluarea conflictului kurd care au lovit mai ales Ankara și Istanbulul, făcând zeci de victime.

De la începutul anului, forțele turce de securitate au dejucat 49 de atentate-sinucigașe, a afirmat luni purtătorul de cuvânt al guvernului, Numan Kurtulmus, într-o conferință de presă.

Membru al NATO și al coaliției antijihadiste conduse de Statele Unite, Turcia pare să își fi intensificat operațiunile împotriva SI în nordul Siriei, unde jihadiștii dețin controlul asupra unor zone de la granița turcă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0602 secunde