Atentat la Academia de Poliție! Cel puțin 60 de morți și 117 răniți grav

270
Atentat la Academia de Poliție! Cel puțin 60 de morți și 117 răniți grav - atentatacademiedepolitie-1477403043.jpg

Articole recomandate

Peste 60 de persoane și-au pierdut viața și peste 100 au fost rănite într-un atac atribuit unei grupări islamiste ce a avut loc, în cursul nopții de luni spre marți, împotriva unei academii de poliție din sud-vestul Pakistanului, relatează agențiile internaționale de presă.

Potrivit armatei pakistaneze, atacatorii au pătruns înainte de miezul nopții în instituția de învățământ, situată la circa 20 de kilometri est de Quetta, capitala provinciei Balucistan.

După mai multe ore de schimburi de focuri de armă, un responsabil al provinciei a anunțat că armata i-a alungat pe atacatori și a securizat instituția, unde se află pentru pregătire mai multe sute de polițiști.

Atacul a fost întreprins de către trei kamikaze, a declarat presei ministrul de interne al provinciei Balucistan, Mir Sarfaraz Ahmed Bugti, precizând că 700 de recruți se aflau în instituție în timpul atacului.

Generalul Sher Afgan, comandantul forței paramilitare de contraofensivă Frontier Corps, a atribuit atacul unei facțiuni a grupării islamiste Lashkar-e-Jhangvi, aliată a talibanilor pakistanezi, precizând că atacatorii "comunicau cu cadre din Afganistan".

Kabulul acuză periodic Islamabadul că adăpostește insurgenți care atacă poziții guvernamentale afgane, dar invers este mai rar.

"Am văzut oameni în ținută de camuflaj, cu fața acoperită și înarmați cu arme Kalașnikov", a povestit un martor, prezentându-se drept polițist în curs de pregătire, într-o declarație la un post de televiziune.

"Au început să tragă și au intrat într-un dormitor, dar eu am reușit să scap sărind peste un zid", a adăugat el.

La fața locului, au fost desfășurate trupe pakistaneze, susținute de elicoptere.

Balucistanul, cea mai vastă și mai săracă dintre provinciile Pakistanului, în pofida faptului că dispune de importante resurse naturale, este zguduită de violențe islamiste, confruntându-se cu conflicte intercomunitare și cu o insurecție separatistă.

Provincia este totodată și o zonă strategică, deoarece de acolo pornesc infrastructuri rutiere și energetice care fac legătura cu China și Marea Arabiei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3945 secunde