Atentat la Berlin: Guvernul german confirmă că un 'nou suspect' a fost dat în urmărire

115
Atentat la Berlin: Guvernul german confirmă că un 'nou suspect' a fost dat în urmărire - berlin-1482337084.jpg

Articole recomandate

Ministrul de interne al Germaniei a confirmat miercuri că un nou suspect a fost dat în urmărire pentru presupusa sa implicare în atacul cu camion-berbece de la Berlin, după ce informații în acest sens au apărut în presă, informează Agerpres.ro.



'Există un nou suspect, acest suspect este dat în urmărire', a declarat, la Berlin, Thomas de Maiziere, adăugând că un 'aviz pentru darea în urmărire a fost emis la miezul nopții pentru Germania, dar și pentru Spațiul Schengen, adică în Europa'.

Thomas de Maiziere a făcut aceste declarații după o reuniune a unei comisii din Camera Inferioară a parlamentului, care a fost informată despre stadiul în care se află ancheta. Ministrul a refuzat să facă declarații cu privire la identitatea suspectului, însă deputații prezenți la audiție au confirmat că este vorba într-adevăr de un tunisian, după cum afirma presa germană.

'Este vorba de un tunisian cu vârsta între 21 și 23 de ani', a declarat deputatul Stephan Meyer, membru al aripii drepte a familiei politice a Angelei Merkel, precizând că tânărul bărbat 'dispune în mod clar de mai multe identități'. 'În mod clar, este vorba de un individ clasat drept periculos, pe care serviciile de securitate îl cunoșteau și care aparține islamismului salafist', a subliniat parlamentarul german.

Potrivit lui Meyer, bărbatul 'a venit în Germania prin Italia, în condițiile crizei refugiaților', în urma căreia circa 900.000 de migranți au intrat în Germania în 2015 și 300.000 în 2016. 'Prin urmare, există o legătură între criza refugiaților și amenințarea teroristă', a adăugat acest deputat din partea Uniunii Creștin Sociale (CSU), aliată a cancelarului federal Angela Merkel, dar care o critică de luni și luni de zile pentru primirea pe care le-a rezervat-o solicitanților de azil.

Conform unor informații apărute miercuri dimineața în cotidianul Bild și în Allgemeine Zeitung de Mainz, poliția germană este în căutarea unui tunisian al cărui act de identitate a fost găsit în camionul care a intrat în mulțimea de la un târg de Crăciun din Berlin. Bărbatul are avea 21 sau 23 de ani și este cunoscut sub trei identități diferite.

Poliția germană a arestat la primele ore ale zilei de miercuri un alt suspect în legătură cu atacul de luni soldat cu 12 morți, însă l-a eliberat ulterior. De asemenea, marți seară poliția l-a eliberat pe solicitantul de azil pakistanez pe care l-a arestat la locul tragediei imediat după atac și a atras atenția că adevăratul autor al atentatului este în libertate și ar putea fi înarmat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 21 Decembrie 2016
Stire din Actual : Asalt la centrele  de refugiați din Berlin
Miercuri, 21 Decembrie 2016
Stire din Actual : Atac la Centrul Islamic  din Zurich
Miercuri, 21 Decembrie 2016
Stire din Actual : Atentat terorist la Berlin
Marţi, 20 Decembrie 2016
Stire din Actual : TRAGEDIE. Un bărbat a fost găsit MORT
Pagina a fost generata in 1.1451 secunde