Atentat la Kabul: 14 musulmani șiiți uciși, zeci de răniți

142
Atentat la Kabul:  14 musulmani șiiți uciși, zeci de răniți - atentatlakabul-1476273362.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 14 musulmani șiiți, printre care și un copil, au fost uciși, la Kabul, într-un atac armat asupra pelerinilor adunați într-o moschee cu ocazia sărbătorii Ashura, transmite AFP.

Ministerul de Interne a anunțat că la bilanțul atentatului se adaugă și 36 de răniți, dintre care 19 femei.

Sediq Sediqqi, purtător de cuvânt al ministerului, a insistat că a fost vorba de un singur atacator, care a aruncat câteva grenade înainte de a deschide focul și care a fost în cele din urmă doborât de forțele de ordine. Printre victime se numără și un polițist.

Anterior, alte surse indicaseră că au fost trei sau patru atentatori uciși cu siguranță și alți câțiva căutați de forțele speciale sosite ca întăriri.

Pentru șiiți, Ashura - comemorarea morții imamului Husein, nepotul profetului Mahomed - este una din cele mai importante sărbători. Atentatul s-a produs la moscheea Kart-e-Sakhi din vestul capitalei afgane, în apropierea Universității din Kabul, într-un cartier cu o numeroasă minoritate șiită.

Cei mai mulți dintre afgani sunt musulmani, dar dintre aceștia sunniții reprezintă la rândul lor o majoritate covârșitoare, în timp ce șiiții sunt minoritari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5166 secunde